Thee koud gezet, warm gedronken

Thee koud gezet, warm gedronken, cold brew thee, extra sterk gezet, is door mij ontwikkeld voor de Horeca, maar is net zo handig voor thuis. Het is een fool proof methode om lekkere thee te zetten die supersnel klaar is. Het werkt eigenlijk net zo als limonadesiroop. Hieronder lees je hoe het werkt en vind je een handige infographic. Op deze pagina staat het recept uitgeschreven.

 

Hoe zet je makkelijk en snel lekkere thee?

Probeer zelf mijn ideale, snelle methode: cold brew thee, koud gezet, warm gedronken. Je zet heel sterke thee met koud water: een thee-extract. Je moet wel minstens 6 uur van tevoren het extract maken, maar dat is zo gebeurd. Ik doe dat voordat ik naar bed ga, of ‘s onchtends. Thee afwegen, in een glazen potje doen, aanvullen met water, deksel stevig aandraaien en hup, in de koelkast.
Ik heb altijd verschillende thee-extracten in de koelkast staan, voor als ik snel thee nodig heb. Het is ideaal voor bij het eten, want zo kan ik me helemaal richten op het koken en serveren van de gerechten. Vlak voordat alles op tafel gaat, giet ik 1 deel van het vooraf gemaakte thee-extract in een mooie karaf met handvat, of in een glazen theepot. Daarop schenk ik 3 delen heet water, proef, pas aan indien nodig en zet de kan op tafel. Zodra de gasten aan tafel gaan, schenk ik ze de thee in, en de wijn, als ze die willen. Allebei in wijnglazen, want dat kan prima.

thee koud gezet, warm gedronken

Meer informatie?
Bel of app me op
06 4594 9694

thee koud gezet warm gedronken
warme thee koud gezet

Ontwerp infographic: Natasha Tastachova