Moonshine White Pu Er thee met bietburger

bietburger, snijbietpuree, avocado en Moonshine White Pu Er

bietburger, snijbietpuree, avocado en Moonshine White Pu Er

Vandaag kreeg ik van een vriendin een recept van een bietburger, die zij weer van  van haar zus had, die hem ook weer van iemand had en waar ze allebei laaiend enthousiast over waren. Ze had alleen een foto van een knipsel en waar die dan weer vandaan kwam: geen flauw idee. Maar ze appte me die foto met alle liefde toe.
Nieuwsgierig geworden toog ik gelijk met appje en al naar de groenteboer.
Mijn vriendin had er een stamppot met raapsteeltjes bij gemaakt. Leek me heerlijk, maar die had mijn groenteman dan weer niet. Helaas. Wel snijbiet. Nou ja, dat is ook lekker. En kleurde fijn bij de biet. Bonus.
In het recept wordt gerept van avocado en tomaat. Nu vond ik tomaat dan weer niet zo fijn kleuren bij biet en ik ben erg gevoelig voor kleuren. Die moeten kloppen. Geen tomaat voor mij. Avocado en biet daarentegen is een voorbeeldig stel, zowel wat kleur als smaak betreft, dus die mocht.
Mijn stamppot met snijbiet bleek lekker hoor, maar miste nog wat; iets frissigs, zeker op deze warme dag.
Sinaasappelrasp? Bingo! Sinaasappel, avocado en biet zijn ook weer dikke mik met elkaar, dus so far so good.
Een ander vriendje van de biet is Pu Er thee. Ook aards en zoet. Altijd raak, die twee. Geen vuurwerk, maar kalme harmonie. Ook weleens fijn.
Ik had nog een stuk Moonshine White Pu Er van Tea Adventure; een zachte, zoete, milde, ronde en toch aardse Pu Er, gemaakt van witte thee. Dat leek me wel een fijne aanschuiven bij dit geheel.
En ja hoor, weer bingo.
De bietburger had naar mijn smaak teveel havermout; daar zal ik een volgende keer aanzienlijk zuiniger mee zijn. Verder miste ik een knappertje. Het was wel èrg zacht nu, allemaal.Contrast in structuur, die miste nog.
Volgende keer doe ik er geroosterde en grof gehakte hazelnoten doorheen. Door de stamppot. En misschien half-half amandelmeel en havermout door de bietjes. En de ui smaakte me nog te rauw. Die ga ik volgende keer karamelliseren.
Enfin, het recept is dus nog niet geheel naar mijn zin, maar de basis is goed. Lekker. Zeker met die Moonshine White Pu Er erbij.

bietburger en Moonshine White Pu Er

het knipsel met het recept van de bietburger

Mocht iemand weten waar dit recept in heeft gestaan: ik hoor het graag, want dan zet ik dat er nog even bij.
Ere wie ere toekomt per slot.