Makkelijke, snelle en toch lekkere ontbijtthee

‘s Morgens is deze manier trouwens ook handig, als ik snel moet ontbijten, bijvoorbeeld omdat ik ergens heen moet. Als ik zelfs geen tijd heb om thee thuis te drinken, dan doe ik een deel extract in een meeneembeker of thermos, kokend water erop en hup, in de tas. Op deze manier wordt de thee niet brak en oud in de thermos. Maar ik gebruik dan wel zacht water voor het aanlengen, dat scheelt enorm. Voor zelfgemaakt zacht water, zie mijn pagina over water.

Andere mogelijkheden met het extract

Je kunt het extract ook prima aanlengen met koud water, plat of bruisend, of met water op kamertemperatuur. Een scheutje in een cocktail versterkt de smaken van de cocktail en brengt ze samen. Een scheutje in de jus om af te blussen, verdiept de saus. Kortom, super handig, thee koud gezet, warm gedronken!

 

De mooiste manier van theezetten

Heb ik tijd en rust, dan zet ik op mijn dooie gemak thee, op oosterse wijze: gong fu cha. Dan drink ik met aandacht en is het enorm genieten, omdat elke keer opschenken een andere smaak geeft. Deze manier van zetten is en blijft mijn favoriet, maar daar is simpelweg de situatie niet altijd naar. De thee koud gezet, warm gedronken methode is trouwens ook heel praktisch voor de horeca.

Meer informatie?
Bel of app me op
06 4594 9694